Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
0

Ingredienser
 

  • 2 kg fiskeavskjær
  • 0.5 stk gul løk
  • 30 g sellerirot
  • 1 ts pepper hel sort
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk purreløk
  • vann
  • 2 ss salt

Fremgangsmåte
 

  • Vask fiskeavskjær og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller.
  • Vask grønnsaker og del dem i store biter. Bruk kun den grønne delen på purren.
  • Legg fisk, grønnsaker, laurbærblad, salt og pepper i en kasserolle, og fyll på kaldt vann til det så vidt dekker.
  • Kok opp og la det hele stå og trekke i 20-30 minutter.
  • Fjern skum som danner seg på toppen.
  • Ta ut fiskeavskjær og grønnsaker når kraften er ferdig kokt og sil kraften.
  • Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar mindre plass i fryseboksen, så kan du koke den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!