Kilde: Kokk Simon Laiti for Dinmat. Foto: Nufsaid
ca 5 min
200 gr
Middels
8
Ingredienser
Ostechips
- 200 g gulost helst västerbottenost eller annen med god smak
Dill og blomkålpurè
- 1 stk blomkål
- 1.5 dl fløte
- salt og kvernet pepper
- 1 sitron
- 1 bunt dill
- 1 ss olivenolje
- 50 g smør
Ørret
- ca. 800 g ørret filet
- 50 g havsalt
- 800 ml vann
- 0.5 dl olje
Pynt
- 1 agurk
- 6 eple
- 1.5 dl sitronsaft
- gressløk
- salt og kvernet pepper
- 2 glass løyrom må være nok til 8 porsjoner
- 1 bunt timian
Fremgangsmåte
- Slik lager du ørret med blomkålpuré, kaviar og ostechips
Ostechips
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Press osten ut i sirkelform, enten med en bakering eller en rund pepperkakeform.
- Skjær den deretter i så tynne skiver som du klarer. Det skal være et stykke til hver porsjon.
- Dekk et stekebrett med bakepapir, og fordel osten utover. Stek i ovnen i fem minutter, til osten er blitt litt sprø.
- Avkjøl.
Dill og blomkålpurè
- Rens blomkålen, og skjær den i mindre biter.
- Kok opp vann og salt, ha i blomkålbiter, og kok til bitene er helt møre.
- Sil av vannet, og hell fløte over i gryten. Kok opp igjen. Mos til purè i foodprosessor.
- Finhakk dill, og ha i.
- Smak til med olivenolje, smør, sitronsaft og salt.
Ørret
- Forvarm stekeovnen til 90 grader. Rens fisken, og del den i striper på 10×2 centimeter, en til hver porsjon. Bland salt og vann, og legg ørretstripene oppi. La de marineres i rundt 20 minutter. Ta fiskestykkene ut av marinaden, og fordel dem utover et stekebrett. Hell litt olje over dem, og ha plastfolie over der igjen. Ha et steketermometer i et av stykkene, og sett brettet inn i ovnen. La det stå til fisketemperaturen er 38 grader.
Pynt
- Skjær skallet av agurken, og del den i små terninger.
- Finhakk gressløk, og legg i en bolle sammen med agurk.
- Hell over sitronsaft og salt og pepper.
- Rens eplene, og skjær dem i tynne skiver.
- Legg en stripe blomkålpuré på hver tallerken.
- Legg en ørretstripe oppå, og hell en spiseskje med agurkblanding over.
- Ha kaviar i en sprøytepose, og fordel rognen rundt fisken. Pass på at du har nok til alle porsjonene.
- Pynt med en ostechips og epleskiver, og litt frisk timian, karse eller annet grønt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!