Mac and cheese

Foto: Shutterstock

Den ultimate amerikanske sidedish, nesten uten kalorier!

Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

  • 300 gram makaroni
  • 5 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 2 ts dijon sennep
  • 200 gram tørr cheddar
  • 50 gram parmesan
  • 100 gram ost
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Start med å finne frem en kjele eller stekepanne med høy kant og sett på medium varme. Legg i smøret og tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk. Stek på medium varme til løken har blitt helt blank og myk.
  • Tilsett melet og spe på med melk. Rør jevnlig så det ikke brenner seg i kjelen. La koke et par minutter og skru ned varmen så den ikke koker mer.
  • Smak til sausen med krydderne og riv opp osten. Tilsett nesten all osten, men spar litt for å ha på toppen når den skal inn i ovnen.
  • Kok opp makaroni etter anvisning på pakken, men la den være litt underkokt. Så kok i 2 minutter kortere enn det står på pakken/posen. Hell av vannet og bland makaroni sammen med ostesausen.
  • Hell over i en ildfast form og strø over resten av osten. Stek på 225 grader i ca 25 minutter til den har fått en gylden og sprø overflate. Strø gjerne over litt finhakkede urter som persille rett før servering. Nytes best rykende varm. Lykke til.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!