Kake med ananas

Foto: Anne

Liten langpanne med masse ananasbiter i kaken.

Skriv ut Del på Facebook
30 min
180 C

Utstyr

  • Liten langpanne ca 20×30 cm

Ingredienser
 

Bunn

  • 5-6 ananasringer eller boks med biter, First price funker fint
  • 3 egg
  • 2,8 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2,5 ts bakepulver
  • 100 g smør smeltes
  • 4,5 dl mel
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl ananaslake

Glasur

  • 1 ss vaniljesukker
  • 4 dl melis
  • 40 g smør
  • kokos
  • mandelflak

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Smelt og avkjøl litt.
    Pisk sukker og egg til eggedosis.
  • Tilsett de andre ingredienser etter tur, rør sammen for hånd.
    Ha tilslutt i ananasbiter. Spar på juicen som er igjen.
    Hell røren i smurt form og stek som angitt.
  • Avkjøl kaken i formen.
    Når den er kald kan du ha på glasur. Vær forsiktig hvis du tar den ut av formen, den går lett i stykker pga av ananasen.

Glasur

  • Smelt smøret og tilsett melis. Tilsett ananasjuice til glasuren er passe tykk.
    Smør den på kaken og dryss med kokos og mandel flak.
    Press de litt ned i glasuren, så de ikke detter av kaken.

Tips og triks!

Hvis du bruker rømme istedenfor creme fraice, bør du tilsette en ts natron.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!