Butter kuchen nr.2

Foto: Shutterstock

Tysk smørkake med bakepulver

Skriv ut Del på Facebook
25 min.
170 C

Ingredienser
 

Bunn

  • 300 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 250 g sukker
  • 3 egg
  • 250 g fløte

Topping

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 6 ss melk
  • 300 g mandelflak

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Bland mel med bakepulver, tilsett egg og sukker og rør alt sammen. Tilsett så den uvispede fløten og rør inn med en stavmikser. Fordel deigen på et smurt stekebrett og stek i forvarmet ovn på 170 grader på midterste rille i 10 minutter.

Topping

  • Varm i mellomtiden opp smøret til det er flytende, tilsett sukker, melk og mandelflak og rør. Fordel blandingen på kaken og stek kaken i ytterligere 15 minutter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!